Belediyemize Cenaze Aracı Hibe Edildi
31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:40

Belediyemize Cenaze Aracı Hibe Edildi

Cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet cenaze taşıma kapasitesine sahip cenaze nakil ve yıkama aracı Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Esendere Belediyesine hibe edildi.

Cenaze hizmetlerinde hizmet kalitesini yükseltmek adına Türkiye Belediyeler Birliğine yapılan başvuru sonucu  yeni bir cenaze yıkama ve nakil aracı, Esendere Belediyesine hibe edildi. Bu sayede Belediyenin araç filosuna yenileri eklenmeye başlandı.

Cenaze yıkama aracıyla, ihtiyaç duyulduğunda en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlayan Esendere Belediyesi, Yeni alınan cenaze yıkama ve nakil aracında: 2 adet soğuk hava morgu kliması, elektrikli, tüplü olmak üzere 2 adet şofbeni, normal klima, jeneratör ve son teknoloji donanımlı ekipmanı bulunuyor.

Yüksekova Kaymakamı ve Esendere Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, “En sıkıntılı zamanında vatandaş ‘Bu cenazemin işlerini nasıl yapacağım gerekli ihtiyaçlarımı nereden gidereceğim’ dememeli. Bize talep ettiği zaman cenaze evinin önünde aracımız hemen hizmetini verecek, cenaze için gerekli ne varsa hazırda bulunacak. Belediyemizin İran sınırında olmasından kaynaklı olarak Hem yurt dışında vefat eden vatandaşlarımıza, hemde belde halkımıza insan odaklı hizmet anlayışımızın devamı olarak, son teknoloji Cenaze aracı almış bulunmaktayız. Araç filomuza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Belediyemize hibe edilen tam teşekküllü cenaze aracı için Türkiye Belediyeler Birliği Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyoruz” dedi.

cenaze-araci.jpg